Jeste li znali…?

Koliko god se razvijala svijest o ubrzanim promjenama u svim sferama naših života, još uvijek ostaje nevjerojatno širok prostor za radikalne preokrete na globalnoj razini.

Ono što se nekoć činilo znanstvenom fantastikom, danas je dio uhodane svakodnevice. Iako su svi naviknuti na aktualne primjere inovacija koje su se uspjele infiltrirati, još uvijek je teško makar zamisliti što nas u budućnosti čeka.

U ovom članku će se navesti tek neka od frapantnih predviđanja za budućnost, čijih je autor Karl Fisch, dok su pri znanstvenom istraživanju značajno pridonijeli Scott McLeod i Jeff Bronman:

“10 najtraženijih poslova u 2010. nisu niti postojali 2004.”

“Danas se studenti pripremaju raditi na poslovima koji još uvijek ne postoje, a koji će se obavljati uz korištenje tehnologije koja još nije izumljena.”

“Ministarstvo rada SAD-a procjenjuje da će današnji studenti raditi 10 do 14 poslova do svoje 38. godine.”

“Kina će uskoro postati najbrojnija zemlja poznavatelja engleskog jezika na svijetu!”

“25% najinteligentnijih stanovnika Indije su brojniji od cjelokupne populacije SAD-a.”

“Svakog mjeseca u 2009. godini se na Googleu izvršila 31 milijarda pretraga. Za usporedbu, 2006. bilo je tek 2,7 milijardi pretraga mjesečno.”

“Predviđa se da će se do 2013. konstruirati superračunalo koje premašuje računalne sposobnosti ljudskog mozga, dok se očekuje da će do 2049. godine računalo cijene 1.000$ premašivati računalne sposobnosti cijele ljudske vrste.”

Nadamo se da smo Vas s ovih nekoliko intrigantnih predviđanja uspjeli potaknuti da odgledate cijeli video, koji sadrži ukupne zaključke istraživanja.

Ovakve spoznaje osobito su važne za studente Informatičkog managementa te drugih progresivnih usmjerenja jer prošlost ostaje zaboravljena, sadašnjost postaje neobujmljiva, a budućnost je sada.

You may also like

Leave a comment