Prisustvujte predavanjima o rudarenju podataka

S obzirom da je rudarenje podatcima poprilično loše zastupljena tema na sveučilištu u Splitu te nepostoji niti jedan kolegij koji se bavi ovom tematikom udruga IMEF u suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom odlučila je organizirati seminar o rudarenju podatcima.

Seminar se održava 13.5. na Ekonomskom fakultetu u Splitu s početkom u 12h. Predavanje će otvoriti mladi entuzijast Živko Krstić. I on je završio Informatički managment te bez obzira na nedostatak primjene u području rudarenja padataka postao data scientist koji trenutno radi u firmi Crossing technologies. On će nam na svojstven način opisati pojam rudarenje podataka i objasniti o čemu se tu zapravo radi.

Nakon Živka upoznat ćemo Tomislava Križana koji će nam, zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu, prikazati alate koji se koriste za rudarenje podataka a posebnu pozornost će posvetiti proizvodu „Jupiter one“ u čijem razvoju je i sam sudjelovao te će nas provesti kroz nekoliko primjera.

Ovo zanimljivo predavanje će se nastavit sa dr.sc. Ivom Ugrinom, jednim od stručnjaka na ovom području koji trenutno radi kao istraživač na Sveučilištu u Zagrebu, predavač na King’s College London i Sveučilištu u Splitu te kao stručni suradnik u tvrtki Genos. On će nam kroz primjere objasniti kako podaci povezuju znanost i industriju te zašto su oni toliko bitni.

Posljednji, ali nimalo manje bitan, nam je Mario Luetić. Mladi analitičar, sa smjera Informatički managment, koji je trenutno zaposlen u Splitskoj banci kao voditelj odjela na području prevara i rizika. On će nam prikazati kako koristi rudarenje podataka u bankovnom poslovanju i naravno opisati sve kroz primjere.

Kao što sve dobre stvari dolaze na kraju tako ovdje imamo panel gdje ćemo malo porazgovarati s našim predavačima, saznati što ih je to privuklo u rudarenju podacima, zašto je rudarenje podacima bitno za poslovanje te kakvu oni budućnost vide za ovo područje. Naravno bit će i vremena na kraju za vaša pitanja na koja će govornici rado odgovoriti.

Pozivamo sve one koji su željni znanja, spremni naučiti nešto novo i razviti svoje vještine da nam se pridruže na ovom jedinstvenom seminaru u svečanom amfiteatru. Garantiramo da ćete ono što naučite s nama sigurno imati prilike koristiti u budućnosti!

Za više informacije o samom događaju kliknite ovdje.

You may also like

Leave a comment