WEB STRANICA LLL4Business

 lll

 

ProjektAlumni Engagement Innovation Fund (AEIF):

„Open access to the entrepreneurship lifelong learning (LLL) education for Persons with Disabilities (PwDs) adjusted for visually impaired persons (VIPs)“.

Ovaj projekt izabran je iz kategorije: Poduzetništvo, Gospodarski rast i razvoj

 Opis projekta:

Nezaposlenost je jedan od glavnih problema u svim zemljama Balkana i šire. Tijekom socijalističke vlasti u mnogim balkanskim zemljama poduzetničko obrazovanje je zanemareno, a uvedena je u Sveučilišta kurikuluma tek u posljednjem desetljeću. S obzirom na poteškoće u pronalasku posla u ovom recesijskom razdoblju, posebno za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe (PwDs i VIP), smatramo samozapošljavanje vitalnom potrebom u povećanju gospodarskog rasta i razvoja u zemljama Balkana.

S našim AEIF projektom planiramo razviti online resurse zacjeloživotno učenje (LLL) i poduzetničko obrazovanje, te ih  ponuditi otvoreno. Nadalje, planiramo usvojiti ovaj e-tečaj za slabovidne osobe. E-tečaj dodatno može poslužiti kao osnova za širenje  nadležnosti,koji će se kod  osoba s invaliditetom i slabovidnih osoba usvojiti tijekom obrazovanja / obuke u razdoblju, čime će omogućiti (olakšati) samouprave održivost ideje koju promovira naš projekt. Štoviše, kroz javne kampanje podizanja svijesti, koje će pratiti sve radionice, vrijednosti i osobe s invaliditetom i slabovidne osobe kao ravnopravni partneri u poslovanju moraju biti unaprijeđeni u balkanskoj regiji i šire.

Sudionici projekta

  • – Nezaposlene osobe u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Albaniji, Indiji i šire
  • – Nezaposlene osobe s invaliditetom i slabovidne osobe u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Albaniji, Indiji i šire
  • – Studenti: Hrvatska, Makedonija, Srbija, Albanija, Indija
  • – Državne Alumni udruge u svijetu
  • – Opća javnost diljem svijeta

You may also like

Leave a comment